Teknologidagene med alle sine aktiviteter for barn, unge og næringsliv gikk av stabelen i uke 45, og tilbakemeldingene viser at det ble en svært vellykket uke!  De fleste har vel fått med seg lanseringen av teknologibyen Kongsberg som pilotby for 5G - en gledelig nyhet og ikke minst en stor anerkjennelse til teknologimiljøet i byen vår.

KNF fikk tidligere i høst en henvendelse fra styret i Kongsberg Håndverk og industriforening ved Nils Lande. Denne foreningen har ikke vært i aktiv drift siden 2002, og ønsker nå å avvikle foreningen. I den forbindelse ønsker de å gi sine innestående midler i gave til KNF. Vi i KNF takker Kongsberg Håndverk og Industriforening på det hjerteligste for denne gaven.

Flere at dere har etterlyst julebordet vårt.  Nå er det slik at det skjer mye ute hos medlemmene våre i tiden før jul, og julebordet er for mange næringsdrivende en vanskelig ting å prioritere. Så i stedet har vi valgt å arrangere en skikkelig årsfest i mars. Dette blir et helt nytt opplegg som vi jobber med å finne en god form på, og vi gleder oss til å kunne sende ut invitasjoner rett over jul!  

Men det er fortsatt noen uker til jul, og vi har ikke tenkt å dabbe av på aktivitetsnivået hos oss enda. Her blir det både forumer og frokostmøter i de neste ukene, og vi oppfordrer til å følge med på vår "Hva skjer"-kalender.
Insert alt text here
Ny Kongsbergfilm
Det handler om mennesker!  Sammen med industrien i Kongsberg har Kongsberg Innovasjon og Akari laget en riktig "feel good"-film. Har du ikke sett filmen, som hadde sin premiere under Technology Summit, er det på tide at du gjør det nå...
Se filmen her →
Foto: Krona.no
Kongsberg som universitetsby
Kongsberg kommune har sammen med flere andre samarbeidspartnere utarbeidet et forslag til  plan for  «Kongsberg som vertskapskommune for høgskolen», og ber om innspill før politisk behandling.
 
Utkastet til planen har bl.a vært diskutert i ulike forum i KNF. Industrilederforum, Forum for Handel og Forum for opplevelser har alle kommet med sine innspill i saken.
Her kan du lese utkastet til planen og KNFs høringssvar →
Insert alt text here
Akuttkirurgi tilbake til Kongsberg sykehus?
Akuttkirurgisk beredskap ble tatt vekk fra Kongsberg sykehus i 2012, men nå har ledelsen  ved Vestre Viken nedsatt en arbeidsgruppe som skal evaluere om sykehuset skal få tilbake den akuttkirurgiske døgnvakten. 
 
I den forbindelse har Vestre Viken engasjert et konsulentselskap i Drammen, Insam AS, til å forta utredningen.  Etter henvendelse fra arbeidsgruppen ble det utarbeidet et notat om Industrilederforums syn på saken. 
Les notatet fra Industrilederforum her →
Insert alt text here
Byvekstavtale for Kongsberg
Rådmannen i Kongsberg ønsket en uttalelse fra Industrilederforum i forkant av politisk behandling i  Kommunestyret om Kongsberg skal igangsette et arbeide med lokal bypakke for Kongsberg. Gjennom Buskerudbyen som en av de 9 storbyområdene i Norge, er Kongsberg kommune invitert inn i Statens satsing på byvekstavtaler.
Her kan du lese uttalelsen fra Industrilederforum →
Insert alt text here
Jul i Kongsberg
Julegatene henger på plass og skaper god stemning i sentrum. Årets julegrantenning arrangeres tradisjonen tro på Kirketorget 1. søndag i advent (3. desember). Vi takker alle som har bidratt til julegatene, og dere som har sørget for at nissen har med seg noe godt til barna når vi tenner lysene p julegrana.  
Se hvem som har bidratt til årets julegater →
Kongsberg Næringsforum SA
Kirketorget 4, 3616 Kongsberg
Tlf.: 32 29 90 50 
Unsubscribe    |    View this email in your browser