Vi er på vei mot julefri og dager med familie og venner. Noen skal til fjells, noen hjem til familien andre steder i landet, mens andre igjen skal nyte fridagene her i Kongsberg. Det er snart jul, byen har kledd seg i vinterskrud og snøen glitrer i skinnet fra månen.

Jeg har reflektert litt over det som skjer rundt oss om dagen.  Jeg tenker på avisoverskrifter, uttalelser og myter. Om "de historieløses by» som bygger og raserer uten tanke for estetikk, vern og historie. «Kranglefantenes by» som ikke en gang klarer å enes om hvor studentene skal bo. «Den arrogante byen» så full av seg selv, helt og uten tanke for sitt omland og gode naboer. «Den konservative, lukkede byen», med alle sine gutteklubber og kjennskap.
 
Jeg ser ikke den byen.  Jeg velger å se noe annet.  For jeg ser en by i utvikling.

Klart vi går ikke lavmælte omkring og mumler i skjegget når byens fremtid og utforming skal besluttes. Vi elsker byen vår, og uenigheten vår er direkte og uten omsvøp. Alle som har ledet endringsprosesser har og lært seg at motstand får oss til å tenke oss bedre om. Dette er med på å sikre de beste beslutningene til slutt. 
 
Jeg ser en by og en region full av kjærlighet, lidenskap og engasjement. - Og det håper jeg at du også ser….

Les hele stykket her >

Wivi-Ann Bamrud
Daglig leder, Kongsberg Næringsforum
 
God jul og godt nyttår til dere alle!
Insert alt text here
Merge'n Mix 2018
- en møteplass for næringslivet!

Torsdag 15. mars 2018 er en dag du bør krysse av i kalenderen din.  Da vil vi for første gang arrangere Merge'n Mix - en møteplass for hele Kongsbergs næringsliv.  Dagen er under planlegging, men vi kan allerede nå røpe at det vil bli B2B-messe, speed dating, spennende foredrag og mye mer.

På kvelden inviterer vi alle våre medlemmer til årsfest!  I tillegg til god mat og hyggelig selskap, vil det bli utdeling av årets Servicepris! Nominasjonsprosessen til Serviceprisen starter rett over nyttår, så følg med i Laagendalsposten og på våre nettsider for å følge med.
Les mer om Merge'n Mix her →
Foto: Krona.no
Høyt og Lavt
Med våre medlemspresentasjoner ønsker vi å vise mangfoldet i KNFs medlemsmasse. Fra de store industrilokomotivene og teknologibedriftene, til reiseliv og handel.  Denne gangen har vi vært på besøk hos Høyt og Lavt på Steinsholt – vårt eneste medlem i Vestfold, og Skandiavias største klatrepark!  
 
Høyt og Lavt er for mange kjent for sin zipline over Lågen og klatring i tretoppene på varme sommerdager, men dette er mye mer enn et eldorado for barnefamilier i sommermånedene...
Bli bedre kjent med Høyt og Lavt her →
Insert alt text here
KNFs innspill til kommuneplanen
Kongsberg kommune har gjennom et høringsbrev bedt om innspill og tilbakemeldinger til Kongsberg 2030 - samfunnsplanen
 
For at Kongsberg skal forbli den byen vi ønsker å bo, leve og arbeide i, må alle gode krefter trekke i samme retning for vekst og utvikling som setter kommunen på Norges- og verdenskartet! Det betyr etter vår mening satsing på gründere og etablering av nye virksomheter, variasjon i sysselsettingen og at handel og annen virksomhet konsentreres i sentrum.  I tillegg til satsing på et variert næringsliv bør Kongsberg befeste sin posisjon som skoleby.

Her kan du se plandokumentet som ble sendt til høring ->
Les hele høringssvaret fra KNF her →
Insert alt text here
En viktig politisk julegave til studentene
I kommunestyremøtet den 13. desember ble det, til vår store glede, vedtatt bygging av studentboliger i Kongsberg.  
Vedtaket sender et fremoverlent signal til Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) med en klar bekreftelse på at Campus Kongsberg er viktig for kommunen og næringslivet. HSN har åtte lokasjoner, og det er avgjørende at skolens ledelse og studenter kjenner at vi i Kongsberg legger til rette for at høyskolen skal kunne utvikle seg i byen vår.
 
Før kommunestyrebehandlingen publiserte KNF en kronikk i Laagendalsposten der vi understreket viktigheten av disse boligene.
Her kan du lese kronikken →
Insert alt text here
Intensjonsavtale med Kongsberg kommune
Vi er stolte og glade for at Kongsberg kommune nå har signert intensjonsavtale om deltagelse i det nye programmet "Trainee Kongsberg".  

Trainee Kongsberg ønsker å tiltrekke seg unge, kloke hoder som er interessert i å se hva vår region kan tilby av spennende arbeidsplasser. Vi ønsker å gi gode kandidater en mulighet til å bli kjent med et rikt og spennende næringsliv i sterk utvikling. Deltakerne får et innblikk i ulike virksomheter med bredde og mangfold i forhold til produkter, markeder, bransjer, kompetansebehov og organisering.
Les mer om programmet her →
Kongsberg Næringsforum SA
Kirketorget 4, 3616 Kongsberg
Tlf.: 32 29 90 50 
Unsubscribe    |    View this email in your browser