Insert alt text here
På besøk til Stortinget
Bedriftskanalen inviterte til besøk på Stortinget torsdag 7. juni, og det var en god gjeng fra Kongsberg som benyttet anledningen til å treffe representanter fra Buskerudbenken og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
 
Under besøket fikk vi gode tips til hvordan vi kan jobbe med politikerne for å fremme Kongsbergs saker.  Både Kristin Ørmen Johnsen, Trond Helleland og Thorild Widwey holdt innlegg for oss, og satte av tid til dialog med oss.  Helleland ga oss også en fin omvisning i Stortingsbygget.  

Møtet med næringsministeren ga mulighet til direkte innspill.  Ministeren ble blant annet invitert til Kongsberg av Bergverksmuseet, noe han var svært positiv til.  

Et lite hjertesukk til slutt;  Slike muligheter til direkte kontakt med våre folkevalgte er nyttig, og kan være en god investering for både bedrifter og lokalsamfunn.  Det har Ringerike og Drammen forstått, og møtte mannsterke.  Her har Kongsberg litt å hente.  Neste gang sjansen byr seg, håper vi at vi ser mange flere Kongsbergfjes rundt bordet...
Insert alt text here
Første kull med traineer i Kongsberg er klart!
Vi har i disse dager avsluttet intervjuer av kandidater til to trainee stillinger i Trainee Kongsberg programmet. Programmet er et samarbeidsprosjekt mellom Kongsberg Næringsforum og Universitetet i Sørøst Norge. Målet med programmet er å vise frem hvilke jobbmuligheter som finnes i Kongsberg.
 
Traineene har fått en kontrakt på til sammen 18 måneder, og formell oppstart skjer 1. september 2018. 
 
Bedriftene som deltar er i år sterkt representert innenfor bygg- og anleggsbransjen. Det er Backe Stor-Oslo, Kongsberg Kommunale Eiendom, Kongsberg Entreprenør, PK-Hus/Eiendom og Kongsberg Kommune som tar i mot våre aller første traineer.
 
Dette er som sagt første gang vi gjennomfører programmet i Kongsberg, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med de to traineene og bedriftene de skal jobbe hos.  Vi vil presentere både traineene og bedriftene nærmere når vi starter opp etter sommeren.
 
Du kan lese mer om programmet her →
Insert alt text here
Byutviklingsmøte engasjerte
Politikere, kommuneadministrasjon, gårdeiere og butikkdrivere møttes til felles workshop torsdag 31. mai.  
 
Telemarksforskning fasiliterte samlingen med både faglig påfyll og gruppearbeid.  Transportøkonomisk Institutt (TØI), som er en av de fremste kunnskapsinstitusjonene innen byutvikling, transport og gårdeierstruktur, holdt et innlegg om hva som er suksessfaktorer for utvikling av bysentrum.  

Det er forsket en del på dette allerede, men hovedsakelig i større byer.  Derfor ser de på Kongsberg som et sted de ønsker å følge over tid for å sammenlignet med tidligere forskningsfunn. Hvorvidt dette blir en realitet eller ikke vet vi ikke ennå, men det er dialog med kommunen, Telemarksforskning, TØI og KNF om rammer og muligheter for en satsning på forskning.
Her finner du presentasjonene →
Insert alt text here
Ta fagbrev innen salgsfag
Folkeuniversitetet og KNF har igjen gått sammen og fått midler så vi kan tilby opplæring/fagbrev innen salgsfaget.
 
I disse omstillingstider er rett kompetanse en avgjørende faktor.  Dette kurset er tilpasset deg som har arbeidserfaring innenfor varehandelen og vil ha fagbrev som salgsarbeider.  Hvis du hører til en annen bransje men alikevel ønsker å vite mer, så ta kontakt så finner vi ut av det.  Kurset er tilrettelagt for å ta ved siden av jobb.
Les mer om kurset her →
Insert alt text here
Et litt annerledes frokostmøte
Hvordan jobbe godt i team?”  De ansatte er bedriftens viktigste ressurs! Vil du lære mer om hvordan og hvorfor du bør investere i deg selv og ditt team? 
 
Sammen med Høyt & Lavt inviterer vi til et par innholdsrike timer om metodikk for utvikling av team basert på erfaringer! Foredraget passer for alle – uansett om du jobber selvstendig eller som leder/mellomleder i en større bedrift er du avhengig av å samarbeide med andre.

Fredag 22. juni kl. 8.00 - 10.00 hos KNF på Kirketorget 4.
Les mer og meld deg på her →
Kongsberg Næringsforum SA
Kirketorget 4, 3616 Kongsberg
Tlf.: 32 29 90 50 
Unsubscribe    |    View this email in your browser